Rakija od suvih šljiva
250 g suvih šljiva (koštice očistiti),
kore od 1 limuna i 2 naranče,
0,8L votke,
1 šaka lišća metvice,
1 prutić cimeta
Priprema:
Sve sastojke izrežite na manje komade i stavite u votku. Bocu s smesom dobro zatvorite. Boca treba 6-8 nedelja stajati na sunčanom mestu, a njen sadržaj treba povremeno promućkati.
Poslije najkasnije 8 nedelja sadržaj se mora profiltrirati i vratiti u bocu. Poslije još 2 nedelje stajanja votku još jednom profiltrirajte. Nakon toga može se konzumirati. Ipak, ako se u boci napunjenoj do vrha i dobro zatvorenoj ostavi stajati još godinu dana, ukus rakije će biti još bolji.
Priprema:
Sve sastojke izrežite na manje komade i stavite u votku. Bocu s smesom dobro zatvorite. Boca treba 6-8 nedelja stajati na sunčanom mestu, a njen sadržaj treba povremeno promućkati.
Poslije najkasnije 8 nedelja sadržaj se mora profiltrirati i vratiti u bocu. Poslije još 2 nedelje stajanja votku još jednom profiltrirajte. Nakon toga može se konzumirati. Ipak, ako se u boci napunjenoj do vrha i dobro zatvorenoj ostavi stajati još godinu dana, ukus rakije će biti još bolji.
Šljiva (Prunus domestica L.) je višegodišnja drvenasta biljka iz porodice Rosaceae, te naziv za plod tog drveta.
Upotreba
|
Izvor - Wikipedia
Нема коментара:
Постави коментар