Translate

Претражи овај блог

26.11.11

Odvajanje Pektina


Odvajanje Pektina

Filtriranje će ići teško ako je u tečnosti nastao želatin. To se može pojaviti kod nekih vrsta voća u alkoholu.
Reč je o pektinu koji je inače vrlo poželjan kod spremanja marmelada jer potpomaže želiranje. Kod voćnih rakija i likera on smeta. Izlučivanje pektina može se ponekad primetiti i posle, u bocama s gotovom rakijom ili likerom koje smo spremili za kasnije trošenje.

Pektin se najčešće staloži na dnu boce i to neće štetiti ukusu i kvalitetu pripravljene rakije ili likera. Najčešće se pojavljuje kod jabuke i gloginja ako se mnogo plodova stavi u malo alkohola ili rakije. Pektin se zapravo ukloni ili spreči jačim razrjeđivanjem ili tako da se doda još alkohola ili rakije.

U proizvodnji voćnih sokova, stvaranje pektina obično se sprečava dodavanjem enzima koji ga razgrađuju.







1 коментар:

  1. Best Online Casino Site in the UK 2021
    The UK's Best Online Casino Site. Our team of expert tipsters offers you 카지노사이트luckclub the best odds, The first three online casinos are New York City Casino, Mohegan Sun and Bally

    ОдговориИзбриши