Translate

Претражи овај блог

26.11.11

Poboljšanje ukusa dodavanjem začina i mirođija


Poboljšanje ukusa dodavanjem začina i mirođija

Ukus osnovnog materijala za pripravljanje voća i bilja u alkoholu ne bi trebalo kvariti, tj on bi morao ostati
što jači, onakav kakav je po svojoj prirodi.
To znači da ukoliko se preparatu voća ili bilja u akohol uopšte želi dodavati mirođije, začini, ili bilo kakva sredstva za poboljšavanje ukusa, ona trebaju poslužiti samoza tzv harmoničko dopunjavanje izvornog ukusa, drugim rečima ona ne smeju prevladavati u okusu pića.

Kod nekih rakija i likera preporučuje se umereno dodavanje mirodija, odnosno začina. U ovoj blogu preporucuje samo neke mirodije. Čitatelju prepuštamo da sam dodaje bilje, mirodije i smese mirodija koji se mogu nabaviti na tržištu. Možda će na taj način pogoditi upravo onaj ukus koji mu odgovara.

Trenutak dodavanja mirodija zavisi o receptu. U gotove i isfiltrirane rakije 1 likere može se naknadno stanovito vreme staviti ili obesiti vrećica s mirodijom ili mirodijama. Tako se može neprestano proveravati jačinu ukusa i prema želji mirodije brzo i čisto izvaditi iz rakije / likera.

Нема коментара:

Постави коментар