Translate

Претражи овај блог

6.11.12

Namjena i opis rakijskog rektifikatora


Namjena i opis rakijskog
rektifikatora

Rakijski rektifikator je relativno novi uređaj za destilaciju (pećenje) koji se pojavio na našem tržištu 1997.godine. Razlikuje se od ostalih uređaja za destilaciju rakija jer je nove i originalne konstrukcije s napravom za pojačavanje koncentracije alkohola. Zamišljen je i konstruiran tako da se omogući dobivanje rakija vrhunske kvalitete.

 To je omogućeno zahvaljujući originalnoj konstrukciji, napravi za pojačavanje koncentracije alkohola, kao i preciznoj kontroli postupka pečenja i temperature tijekom cijelog procesa. Uređaj je u prvom redu namijenjen vinogradarima, voćarima, vikendašima i manjim seoskim gospodarstvima, dakle svima onima koji imaju manje količine sezonskog voća i kojima se često događa da ne znaju što bi s tim količinama voća uradili, pa ga najčešće bacaju. Uređaj je posebice prikladan za sve one koji imaju manje i srednje količine
(10 do 100 litara) već postojećih zaliha "meke" rakije i li zalihe rakija, ci ja je kvaliteta losa. Takve se rakije pomoću "rakijskog rektifikatora" mogu brzo i jednostavno prepeći tj. drugi put destilirati čime se bitno popravlja kvaliteta rakija.

Uređaj je izrađen od najfinijih materijala koji se upotrebljavaju za izradu uređaja za pečenje rakija, a to su nerđajući čelik (rostfraj) i bakar.

Rakijski rektifikator sastoji se od samo četiri osnovna dijela (vidi sliku):

  1. donji dio ili kotao
  2. srednji dio
  3. naprava za pojačavanje
  4. gornji dio ili hladilo.

Нема коментара:

Постави коментар